Titkok a "független tisztesség" álarca mögött

 

Az Európa Parlamenti választások után a Fidesz országos kampányfőnöke - ma már ismét alelnöke -  bejelentette, hogy június 15-ig minden városban meg kell nevezni a fideszes polgármester-jelölteket. Ekkor terjedt el a hír, hogy az ismert vendéglátóhely teraszán több szemtanú is elmélyült eszmecserét látott.

Júniusban nem jelentették be a Fidesz püspökladányi polgármester-jelöltjét...

A 3 ellenzékinek tartott szervezet között márciusban kezdeményezett, de csak júliusban létrejött egyeztetéseken több, gyanakvásra okot adó kijelentést tett a Számadó Egyesület delegációja:

- nem kell megállapodás az együttműködésről,

- a lista összetétele még ráér, 

- minden körzet nyerhető, miért kell a közös lista

- mindenkitől függetlenül indul a polgármester-(ön)jelölt, ezért kilép a Számadó Egyesületből...

A tárgyalási fordulók során egyre csökkent a bizalom, különösen amikor július 19-én bejelentették a Fidesz polgármester-jelöltjét...

Egy országos napilap erről a fontos, sorsfordító történés-sorozatról egyfajta sejtetett információkat közölt:

magyarhang.org/belfold/2019/09/09/perelne-a-fidesz-puspokladanyi-csoportja-amiert-kihagytak-oket-a-polgarmesterjelolesbol/

 

Idézet az országos tudósítás utolsó fejezetéből:

"A fideszes jelöltkeresés azonban a testületi ellenzék (Jobbik és Püspökladány Jövőjéért Egyesület) szándékait is felülírta. Ők ugyanis tárgyaltak Tóth Lajossal, aki egészen addig elfogadható városvezető-jelölt volt számukra, míg híre nem ment, hogy a Fidesz akár mögé is beállna. A két szervezet így a helyi vasútbarátokkal szövetségre lépve Balázs Sándort – jelenleg jobbikos képviselő – indítja polgármesterjelöltként. Ugyan a márciusi időközi választáson az ő jelöltjeik győztek, a két nyertes most nem velük, hanem a függetlenként induló Tóth Lajost támogatva indul. Tóth a közösségi oldalán azt közölte, hogy pártokon felüli összefogásra van szükség a város érdekében."

 

A cikk jelentős részben korrekt, de több mondata hiányos! Feltünő, hogy ebben a részben csak két személyt nevesítenek, pedig jóval több tanúja van az elhangzottaknak...

 

Skorpió-jellem?

 

A  3. tárgyalási fordulón a feltett kérdések már sorozatosan válaszok nélkül maradtak, mígnem a Tóth Lajos (ön)jelölt alkalmasságát kétségbe vonó, kritikus vélemény után Varga Zoltán képviselő zavaros magyarázkodásba fogott: családjáról, munkahelyéről, "független" függetlenként indulásról. Néhány perccel később Borsos László képviselő is előadta azonos tartalmú indoklását...

Mintha amnéziások volnának: egyik sem akart emlékezni a tavaszi segítségre, arra, hogy mindkét társszervezet támogatását megkapták a képviselői mandátumuk megszerzése érdekében.

 

Az (ön)jelölt Tóth Lajos feltűnő kinyilatkozást tett a közösségi felületén:

"Korábban én is úgy gondolkodtam, mint a nemrég megalakult-bejelentkezett csoportosulások. Egy polgármesterjelölt mellé illik minden körzetben képviselőjelölteket megnevezni (ezzel kijelölve a döntés lehetőségét az érintett közösségek előtt!), majd választási listát állítani a töredékszavazatok által besöpörhető listás helyek megszerzése céljából. (Természetesen általában az a személy a listavezető - így az kerülhet be „mások hátán” a testületbe - aki mindenáron képviselő szeretne lenni, akinek a választók közvetlen akaratából ez nem sikerült!)
 

A 2019. márciusi időszaki képviselő választás eredménye éppen így jött létre: Az ellenzék megállapodott a jelöltekben és őket ajánlotta az érintett közösségeknek.  Ez a módszert akkor nem kifogásolta Tóth Lajos (ön)jelölt... mert emberei így jutottak be "mások hátán" a képviselő-testületbe!

 

A jellempróbának még voltak fokozatai. Újra megkérdezték a tárgyalók a magát "független-független"-nek nevező Tóth Lajostól: 

Hogyan is történt a találkozása az országgyűlési képviselővel?

Úgy történt-e, mint ahogy első alkalommal még elmondta?

Visszajelzett-e azóta az országgyűlési képviselő?

Az (ön)jelölt vonakodott a válaszadással. Ekkor tudomására juttatták, hogyan is történt Debrecenben a Fidesz megyei vezetés körében a püspökladányi polgármester-jelölt kiválasztása

"Megjelent a kivetítőn egy személy neve, mint püspökladányi polgármester-jelölt. A nevet a Fidesz-vezérkar elfogadta. Bodó Sándor választókerületi elnök nyugodtan térhetett haza, sikerült az ellenzék megosztása ... (vagy félrevezetése...)

Másnap egy régi ismerős vállalkozó kereste fel és ellentmondást nem tűrően közölte vele: a kiválasztott jelölt elfogadhatatlan. ... ezután Bodó Sándor visszajelzett a vezérkarnak: a mesterterv áthatolhatatlan akadályba ütközött..."

Döbbent csend lett a tárgyalóteremben. Tóth Lajos szokásához híven hallgatott, ekkor a Számadó Egyesület hangadója beismerte:

 

"Na jó, de ez csak egy napig volt úgy..."

 

majd néhány perc múlva 48 óra gondolkodási időt kért. A tárgyalás csak 3 nappal később folytatódott és rövid úton zárult le.

Papp Mátyás házigazda bejelentette: "Az egyesülete üdvözli a közös lista gondolatát, ha Duró Ferenc és Kincses László nem lesz rajta!"  Mondta ezt úgy, hogy a 3 előző tárgyaláson a személyi kérdéseket halogatták, mert Tóth Lajos mindent a választások után akart eldönteni. (Ehhez kellenek a "független" független képviselők, akik forognak majd a "mindenkori nap" felé...)

 

Elzárkózás = bizalomhiány

Kikkel akarta az (ön)jelölt a választási programját megbeszélni-összehangolni?

Milyen alapon várta volna el a társszervezetektől a feltétlen lojalitást? 

Lehet, hogy csak a két társszervezet szavazóinak tömegére vágyakozott? 

Fel akart jutni a "mások hátán"?

Ez a szándékos provokáció a tárgyalások megszakítására irányult. A lelepleződött (ön)jelölt "magyar hangja" is bebizonyította skorpió-jellemét. Még hozzátette: a Számadó Egyesületnek van 8 jelöltje...

A döntés után volt fűhöz-fához szaladgálás: előbb 8 hölgy-jelöltet kerestek (volna), majd feléleszteni akarták a FÖGÉ-t, sőt egyezkedésbe kezdtek a Fideszből kitagadott alpolgármesterrel is...

A jelölt-állítás 2019. szeptember 9-én lezárult, Tóth Lajos csupán 4 független jelölt indulását üdvözölte, amely pontosan jelzi: valótlant állítottak a 8 jelöltjükről is.


Ha Tóth Lajos függetlennek hirdeti magát, miért fogadta el Bodó Sándor ajánlatát: a Fidesz támogatását?

 

A történelmi tisztánlátás érdekében: már 1998-ban is Fidesz-jelölt képviselő volt az Önkormányzatban!

static.valasztas.hu/onkstat/onkkezd.htm

TÓTH LAJOS Fidesz - Magyar Polgári Párt
FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRT
KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT
MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM

 

Jelenkori kinyilatkozásait az is cáfolja, hogy 2006-ban csak a FÖGE listáján jutott az Önkormányzatba, "mások hátán":

static.valasztas.hu/onkval2006/hu/10/10_0.html

és ennek jutalmaként a Fidesz-többségű Képviselőtestület alpolgármestere lett...

 

A Fidesz vezérkara most is csábította és Tóth Lajost ismét vonzotta a hatalom...

Püspökladány lakóinak tudniuk kell:

3 fideszes jelölt is indul a polgármester választáson,

20-22 fideszes kötődésű képviselő-jelölt elindításával!

 

A 3 fideszes jelölt érdekköre ugyanazokból az emberekből áll, akik kifosztották-kivéreztették Püspökladányt!

Tóth Lajos félrevezeti a választókat, mert csak azóta hirdeti függetlenségét, amióta nem a Fidesz jelöltje!

 

Vajon mit ígértek Tóth Lajosnak azért, hogy mosolygós gyilkosként férkőzzön a választópolgárok bizalmába?

 

 

A Szövetség jelölőszervezetei mindezekről megbizonyosodva döntöttek: tisztán és becsülettel vállalják a megmérettetést.

 
 
 

Október 13-án a választópolgárok kezében van Püspökladány sorsa!

 

 

Tisztelettel kérjük, mindenki menjen el és akadályozzuk meg városunk elpusztítását:

szavazzanak a Szövetség a VÁLTOZÁSÉRT jelöltjeire!

 

A skorpió és a béka

 
 

Skorpió: Kérlek vigyél át a túlpartra. Meghálálom.
Béka: Ülj a fejemre, átúszok veled.
Átérnek, de mielőtt a Skorpió leszállna a békáról a fejébe mar.
Béka: Ezt most miért tetted?
Skorpió: Hát én már csak ilyen vagyok…

 

A példabeszéd Orbán Viktor agresszív stílusáról - a fideszes-mentalitásról - terjedt el. Mint minden időkben, a negatív példa ragályosan terjed...  városunkban is.

 

A 2019. márciusi időközi választás előtt mindkét körzetben megegyezés született a koordinált jelöltekről és arról is, hogy ősszel az Önkormányzai választáskor is ez lesz a célravezető megoldás...

 

Az eredmény ismert, a támogató szervezetek összefogása sikeres lett: Varga Zoltán és Borsos László nagy fölénnyel nyerte meg a 2 körzetet - átjutottak a "túlsó partra", az ölükbe pottyant esélyt kihasználva önkormányzati képviselők lehettek.            

A négy ellenzéki képviselő több éves szívós munkájából létrejött helyzet haszonélvezői lettek, tálcán kapták a képviselőséget a választópolgárok megtévesztésével.

 

Gyorsan teltek a hónapok az Önkormányzatban, immár két új képviselővel, akiket a Fideszből távozni kényszerült alpolgármester rendszeresen és módszeresen ellenzéknek titulált. Az Önkormányzati üléseken az előterjesztéseknél hol az egyik, hol a másik újonc képviselő szavazott másként... egyre többször.

 

Nyáron megdöbbentő hírek-információk terjengtek a háttértárgyalások fordulatairól, amelyeknek egyik következményeként a két újonc képviselő szembefordult márciusi jótevőivel. Megtagadták a támogatásukat, pedig anélkül nem lettek volna képviselők...

 

 

Néhány nap múlva - október 13-án - "függetlennek látszó" képviselő-jelöltként mennek szembe segítséget adó társaikkal, akiknek "a hátán" jutottak be a Képviselő-testületbe.

 

 

Kinek az érdekében, kinek a szándékából mar a skorpió?

 
 
Folytatás hamarosan...