Aki nem képes beletörődni az utolsó helyezésébe

 

A 2019.03. 24-i időközi választáson a 7. sz. választókörzetben utolsó helyen végzett a helyi Fidesz alelnöke. Szabó János nem bírta elviselni a megalázó vereséget, hogy mindkét riválisa több szavazatott szerzett nála.

Kifogással fordult a Helyi Választási Bizottsághoz (HVB), amelyben közli, hogy a helyi Radian reklámújságban megjelent - általa politikainak nevezett - hirdetések szerinte alkalmasak voltak a választók megtévesztésére, ez által a választási eredmény befolyásolására.

 

A HVB meghozta alábbi határozatát:

www.puspokladany.hu/kozadat/hirdetmenyek/2019/valasztasi/17_2019_0327.pdf

 

Az indoklásban közlik Szabó Jánossal, hogy formai hibákat, hiányosságokat követett el, ezért a beadványát elutasították.

 

Szabó János "komoly és felkészült" jelöltnek mutatta magát a választási kampányban, majd a veresége hatására "elfelejtette" mindazokat a szabályokat, hogyan is kell szabályos beadványt benyújtani. A történésekből két következtetés biztosan levonható:

1. Megtévesztette a választókat, mert nem komoly és nem felkészült, hanem alkalmatlan képviselő-jelölt volt.

2. Hiányos-hibás beadványa azzal a céllal készült, hogy akadályozza Varga Zoltánnak, a 7. választókörzet megválasztott képviselőjének eskütételét és képviselői mandátumának átvételét.

 

A HVB határozata 2019.03.27-én született, és 3 napon belül még fellebezni lehet a Megyei Választási Bizottsághoz, ezért Varga Zoltán képviselő csütörtökön (03. 28.) nem tehette le önkormányzati képviselői esküjét.

Szabó János jelenleg az Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságának tagja, így esküt kellett tennie, hogy Püspökladány érdekében végzi tevékenységét. Mégis akadályozni akarta, hogy a legitim választáson abszolút többségű szavazatszámmal megválasztott Varga Zoltán teljes joggal képviselhesse választókörzetét.

 

Szabó János magát tette méltatlanná és bebizonyította: helyesen döntöttek a választók, amikor nem rá szavaztak.

Időközi önkormányzati képviselő választás 2019.03.24.

 

Óriásit bukott a Fidesz Püspökladányban

 

www.atv.hu/belfold/20190325-oriasit-bukott-a-fidesz-puspokladanyban

 

Az 5-ös választókerületben Borsos László, a Jobbik korábbi önkormányzati képviselője nyert, a szavazatok több, mint 40%-ával. Borsost a Jobbik mellett két egyesület is támogatta, és többek között a Fidesz egykori helyi alelnöke és képviselője, Dienes Zoltánt is legyőzte.

A 7-es választókerületben a szintén Jobbik és civil támogatással induló független jelölt, Varga Zoltán győzött. Ő a szavazatok 73%-át nyerte el.  Ebben a körzetben utolsó helyen végzett a Fidesz jelenlegi püspökladányi alelnöke, Szabó János a szavazatok alig több, mint 10%-ával.

Ezzel a Fidesz elveszítette a többségét a helyi képviselő-testületben.


magyarhang.org/belfold/2019/03/25/nagyot-bukott-a-szethuzo-fidesz-puspokladanyban/

KÖSZÖNET minden választópolgárnak!

 

www.haon.hu/uj-kepviseloket-valasztottak/4182106?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR2cktIa557u4_2flEmTnbw6ZZ1y6ysBrrt0RkLCjqlMyOAcW-ST1BpQAJU

 

5. sz. választókerületben 404 választópolgár szavazott: 

Borsos László 164 szavazattal győzött.

Dienes Zoltánra 97-en,

Makai Ildikóra 58-an,

Bene Gyulára 54-en,

Szabó Zoltánra 17-en,

Tóth Ferencre 11-en voksoltak.

 

7. sz. választókerülettben 349 választópolgár szavazott:

Varga Zoltán 255 szavazattal győzött.

dr. Szűcs Ernő Zoltánra  47-en,

Szabó Jánosra 46-an voksoltak.

 

Tisztelt Püspökladányiak!

 

2019. március 24-én időközi önkormányzati képviselő választást kell tartani az 5. sz. és a 7. sz. választókörzetekben.

Az alpolgármesterek és a tanácsnok képviselői lemondásáról és következményeiről egyesületünk kinyilvánította álláspontját internetes honlapunkon és nyomtatott formában is.

 

  A jelölési időszakban - mérlegre téve a 2014-es önkormányzati választás tanulságait - az egyesületünk tagsága úgy döntött:              a két megüresedett képviselői mandátum megszerzésére lehetőséget biztosítunk azoknak az ellenzéki jelölteknek, akik 2014-ben nagy szavazataránnyal 2. helyen végeztek a körzetükben. Az ötéves önkormányzati ciklus utolsó fél évében bizonyíthassák be: alkalmasak a képviselői feladat ellátására.

Az egyesületünk döntését tovább erősítette, hogy a 2. sz. választókörzetben már nem lehetett kiírni a választást, mert a képviselő - volt alpolgármester - lemondása az időközi választás kihirdetése után történt meg.

Ha 3 körzetben tarthatták volna meg az időközi választást, úgy - azonos elvek alapján - a 3. körzetben egyesületünk indíthatta volna a jelöltjét. Ezt a lehetőséget tőlünk vette el az erkölcsi mélységekbe süllyedt, több részre szakadt helyi Fidesz.

 

Tisztelettel kérjük barátainkat, hogy az őszi nagy változás érdekében hozzák meg vasárnap döntésüket!

 

Rajtunk is múlik milyen lesz LADÁNY HOLNAP!

 

"Ágyútölteléknek” szánt jelöltek a Fidesz-haditervben

 

Püspökladány Önkormányzatának 29 éves történetében még nem fordult elő, hogy önként lemondott volna önkormányzati képviselő, de 2018 végén - 2019 elején egymás után három fideszes képviselő (az alpolgármesterek és a tanácsnok) vonta le a végkövetkeztetést.

Olyan sem történt még, hogy önkormányzati választáson nem indul egyetlen párt jelöltje sem, az időközi választáson most mindenki független, vagy függetlennek álcázza magát.

 

Ha mindenki önszántából, de nem önös érdekből indul a március 24-i voksoláson, azesetben is elgondolkodtató a siker valószínűsége: ki nyerheti meg a választást?

 

A 7. választókörzet Fidesz alelnökként „független” jelöltje Szabó János üzent a Facebook-on:

A statisztikák szerint jó, ha eléri a szavazók száma a 30% részvételi arányt. Jó ez nekünk? Jó, ha csak egy szűkebb kör dönti el, hogy ki legyen a képviselője a körzetnek. Jó az, ha csak a barátok, vagy a rokonok száma dönt?”

 

Csak az lehet a válasz: NEM JÓ PÜSPÖKLADÁNYNAK!

 

Az alacsony részvételre hivatkozással azt a vágyát vetíti előre: ha kevesen mennek el, akkor ismét hatásos lehet a „kubatovlista”, könnyen mozgósíthat a Fidesz és csak így nyerhetne.

Azért panaszkodik, hogy nem neki van a legszélesebb ismertsége, legtöbb barátja, rokona… Üzeneteiből látszik: őt egy szűkebb kör jelölte, az egyeduralomra törő Fidesz, de mégsem merte felvállalni, hogy pártjának tisztségviselője (alelnöke).

Magát meghazudtolva írja: „Ha valaki letette a voksát egy párt mellett, akkor álljon is ki mellette, minden körülmények között.”  Így hazudik egy pártkatona „minden körülmények között”  a Ladányiaknak!

Szinte már panaszolja: „Az utóbbi években láttam és tapasztaltam hogyan fordulnak barátok egymás ellen a hatalomért, láttam árulást, irigységet, köpönyegforgatást.”

Szabó János azért lehetett a helyi Fidesz alelnöke, mert leszavazta elődjét, a most szintén „függetlenként” induló Dienes Zoltánt.

 

Az 5. választókörzetben sohasem fordult még elő, hogy ennyi rejtőzködő jelölt induljon.

Van, aki az államtitkári kézfogás mellé külön ajánlókártyát is osztogathat, van, aki az alpolgármester tanácsait hallgatja rendszeresen, van, akit személyes sorsának rosszabbra fordulása késztetett a választási megmérettetésre. Bevallva, vagy sem, önmagukat konzervatív beállítottságúnak tartják, de ha ez így lenne, akkor a holló a hollónak...?

Televíziós bemutatkozásukban egy azonosság volt: kifelejtették belőle közös múltjuk elkövetett bűneit. Mert a hatalom kiszolgálói voltak.

 

A volt Fidesz alelnökként „független” Dienes Zoltán friss szórólapjának programpontjai között kritika is található, nagy kár, hogy nem meri néven nevezni az elkövetőket: „Hiszek abban, hogy komoly és hiteles vezetéssel városunk is képes arra a fejlődésre…”      

2007-től napjainkig a Tájékoztató Központ 300 millió Ft közpénzt pazarolt el a hamis propagandára. Dienes „Szókimondó” Zoltán 9 évig a Tájékoztató Központban cenzúrázta a híreket, neki is „köszönhető” a sok győzelmi jelentés, a nagy sikernek álcázott kudarcsorozat. Most, hogy kidugta fejét a fedezékből, - hátha múlik már a vihar: kopik az emlékezet, - kritizálni kezdi a bukott városvezetést, mintha neki semmi köze nem lenne a kudarcokhoz. A Fidesz alelnökeként és a fideszes önkormányzati frakció tagjaként éveken keresztül mindent tudott a bajokról és a bűnökről is

Szórólapján most burkoltan beismeri a bukott városvezetés kudarcait, a hibákat és mulasztásokat: „...fontos hinnünk abban, hogy a múlt elszalasztott lehetőségei nem ismétlődnek meg…”

 

Ezért nem indított Fidesz-jelölteket a „térség ura” Bodó Sándor országgyűlési képviselő?

Beáldozza ezeket az Orbán-híveket, mint ágyútöltelék gyalogoskatonákat a fronton?

Mert ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is?

 

Bodó Sándor már 8. éve országgyűlési képviselő.

Számtalan lehetősége lett volna segíteni Püspökladány fejlődését.

Látta, ismerte és megakadályozhatta volna a városvezetés bűneit, hibáit, mulasztásait.

A Képviselő-testület egyetlen ülésén sem vett részt, hivatalosan semmilyen ügyben nem tájékoztatta a képviselőket.

Most szégyenteljes módszerrel mentegeti pártja megtépázott nimbuszát a kudarctól:

ha nyernek a „függetlennek” álcázott jelöltjei, akkor a Fideszé a dicsőség,

ha nem nyernek a jelöltjei, akkor ők a tehetségtelenek és az alkalmatlanok?

 

Tettük erkölcstelen: a jelöltek büszkélkedtek főnökük kézfogásával, de nem merték pártjuk támogatását kiharcolni. Meghunyászkodtak a felsőbb akarat parancsára.

 

Ígérgetik: minden szép és jó lesz, ha ők lehetnének a „komoly és hiteles” városvezetők?

„Független” jelöltségük álcája mögül azt akarják: minden menjen tovább úgy, mint eddig…        Szabó János ki is jelenti:Csakis egy többségi frakció képes az egyensúlyt helyreállítani…”

 

Akik pártmegbízatást teljesítenek, azok nem városunk érdekében cselekszenek, jelöltségükkel félrevezetik Püspökladány választópolgárait és minden lakóját!

 

Nem tanultak semmit városunk tragédiájából!

 

Nekik Püspökladány kifosztása az első…

Véletlen? - a LadányTV és a Médiatörvény...

 

 

A LadányTV 2019. március 12-i adásában (és napi 2 ismétléssel) bemutatta az időközi önkormányzati képviselő választás jelöltjeit, illetve a 9 jelöltből csak 7 főt.

 

www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=oLr2xoHRB00

 

A műsorvezető nem jelentette be, hogy miért nem készült bemutatkozó riport Borsos László és Varga Zoltán független jelöltekkel.

 

A 7. sz. választókerület egyik független jelöltje, Varga Zoltán a Facebook-on tájékoztatta a választópolgárokat:

2019. 03. 14-én személyesen kereste fel a Tájékoztató és Közművelődési Központ (PTKK) vezetőjét. Kiderült, hogy a jelölteknek ajánlott levélben küldték a meghívókat. Információt kértek a Postától, ahol azt válaszolták: értesítőt hagytak a küldemény érkezéséről. Az értesítővel a jelölt nem találkozott. Mivel a PTKK nem tértivevényes módon adta fel a meghívót, ezért visszaigazolást sem kapott, hogy nem jutott el a címzetthez a küldemény. Úgy gondolhatták, minden meghívott megkapta az értesítést?

A jelölt ígéretet kapott az Intézményvezetőtől, hogy 2019. 03. 18-án hétfőn 8 óra 30 perckor lesz lehetősége egy rövid bemutatkozásra, ami a keddi adásba kerülhetne be. 2 órával később felhívta az Intézményvezető és tájékoztatta, hogy sajnálják, de mégsem kaphat lehetőséget, mert utána néztek a médiatörvényben és kiderült, hogy ha a keddi adásba csak az az egy bemutatkozó anyag kerülne be, az felborítaná a média egyensúlyt, mivel minden képviselőnek egyformán kell adni lehetőséget.

 

A rosszízű történet valóságtartalmát árnyalja, hogy a PTKK vezetőjének már a felvételek idején is ismernie kellett a Médiatörvényt...

Ezért fontos tisztázó kérdéseket kell feltenni:

1. Honnan tudta meg a PTKK a képviselő-jelölt(ek) lakcímét?

2. Azonos módszerrel a telefonszámát miért nem keresték?

3. Ha tapasztalták, hogy nincs jelen a TV felvételen minden jelölt, miért nem kértek tőlük telefonos nyilatkozatot?

 

Az alapos és gondos tisztázó eljárás után lehetett volna csak a többi jelölt bemutatkozását is közvetíteni!

 

A médiaegyensúlyt már március 12-én megsértette a PTKK 

azzal, hogy nem teremtette meg egyformán a lehetőséget minden képviselő-jelöltnek. Utólag a Médiatörvényre hivatkoznak, de ez csak azt a látszatot keltheti, hogy a felvétel napján még nem voltak tisztában a törvénnyel. Mintha csupán "hibáztak" volna. Sőt, még március 14-én reggel sem tudták a törvényt, mert akkor még engedékenynek mutatkoztak, majd 2 óra múlva hirtelen megvilágosodtak?

 

A PTKK jóvátehetetlen hibát követett el: beismerte, hogy önkényesen értelmezi és alkalmazza a rá vonatkozó törvényeket. A súlyos cselekedettel 7 képviselőjelöltnek jogosulatlan előnyt biztosított.

 

A választás napja közeleg, a választópolgároknak joguk van tudni: a városi közmédia nem csak hibázott, hanem kivételezett is 5 jelölttel, mert ők 2-3 perccel több műsoridőt kaptak a bemutatkozásra.

 

Ilyen lenne az objektív, elfogulatlan közszolgálati tájékoztatás?

 

Egyesületünk elítéli a Tájékoztató és Közművelődési Központ tisztességtelen és törvénysértő eljárását, mert 36 millió forint közpénzből  ilyen módszerekkel tájékoztatja félre és manipulálja Püspökladány lakosságát!

 

Függetlennek álcázott pártkatonák

 

A 2019. március 24-i időközi önkormányzati képviselő választás kampányában megjelentek a jelöltek bemutatkozó szórólapjai. Mindkét körzetben van magát "függetlenként" regisztráló jelölt, aki saját szórólapján bevallja, hogy Fidesz-tag, illetve tisztségviselő is.

 

A megkésett-késleltetett kinyilvánítás - "coming out" - cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy az aláírásgyűjtéskor és a regisztrációkor megtéveszthettek választópolgárokat és a Helyi Választási Bizottságot is.

 

A bemutatkozások további önbevallásokat és önleleplezéseket is tartalmaznak.

 

1. Dienes Zoltán 5. sz. választókerület:

Jobboldali polgári értékrendje lelkiismeretfurdalás nélkül elviseli, hogy helyi Fidesz alelnök pártpozíciója mellett "civil" egyesületi alelnök is lehetett. Az egyesülete évekig rendezte a Polgári Bált, láthatóan pártmegbízatásként, mégis megalázkodva tűrte, hogy Kiss Zsigmond, a helyi Fidesz elnöke 2019. januárban úgy döntött: nem lesz Polgári Bál, helyette Városi Bálnak nevezik át. (Az egyesület elnöke is Fidesz-tag és önkormányzati képviselő)
 
A "hála" nem is maradt el: A pártelnök-alpolgármester Kiss Zsigmonddal együtt leváltották a Fidesz alapszervezet vezetőségéből.
Részlet a politikai helyzet megértéséhez. Önkormányzati ülés jegyzőkönyve 12-13. oldal:
 
Dienes Zoltán a Püspökladányi Tájékoztató Központban (PTK) dolgozott 8 évig, ezzel tartósan kiszolgálta a Fidesz érdekeit, cenzúrázta az újságot és a televízió adásait. A demokratikus szólásszabadság ellen elkövetett súlyos bűnök után 3 évre "eltűnt" Ladány közéletéből, de a tulajdonában lévő Sárrét Rádió bezárásáig még manipulálhatta a hallgatókat.
 
Eltűnésének fő oka, hogy 2015. novemberben a polgármester bizalmának megszűnése miatt távozó PTK vezető közvetlen munkatársa és üzlettársa volt. A PTK-ban súlyos pénzügyi visszaéléseket tárt fel a belső ellenőrzési vizsgálat.
Néhány hónapra elcsitult ez a személyes konfliktus, de a polgármester körül is fogyott a levegő. Bírósági ítélet mondta ki, hogy Püspökladány Önkormányzatánál hűtlen kezelés bűncselekmény-sorozat történt.
2017. szeptemberben a helyi Fidesz alapszervezete leváltotta Dombi Imrénét és Kiss Zsigmondot választotta meg, egyik alelnöke Dienes Zoltán lett.
 
 
Ilyen élettörténet után szórólapján hirdeti: Neki (nekünk???) Püspökladány az első...  A Fidesz-szlogen használata mindent elárul!
 

2. Szabó János 7. sz. választókerület:

Csak most a szórólapján vallja be, hogy Fidesz-tag, de azzal nem dicsekszik, hogy a helyi Fidesz alelnöke lett. (Dienes Zoltán leváltása miatt)

Közli, hogy Pénzügyi Bizottsági tagként szembesült a városunkat "érintő" pénzügyi nehézségekkel, de azt nem ismeri be, hogy a pazarló pénzügyi döntéseket támogatta, kritikát nem fogalmazott meg, hasznos javaslatai nem voltak. Pártkatonaként megszavazta a pénzügyi helyzet romlását.
 
4 év bizottsági tagság után most "felismeri", hogy csak az iparosodás teheti sikeressé városunkat.
Majd homályos kritikát fogalmaz meg köpönyegforgató politikusokról, egyenes beszédről és a város tiszteletéről...
Szabó János ilyen módszerrel kritizálja a Fidesz alapszervezetét és a Fidesz önkormányzati frakcióját, amelynek tagja évek óta.                          A felelősséget akarja magáról elhárítani.
Méltatlan tevékenységét újabb hazugsággal próbálja hitelessé tenni: "Döntsünk közösen."
 

A Fideszben parancsuralom van, amely kizárja a közös döntéseket. Csak az egyetértés látszatát akarják felmutatni.


A választópolgárok figyelmébe ajánljuk a Fidesz Alapszabályát:

 
9.§
(3) Kizárási javaslat nélkül megszűnik annak a tagnak a tagsági viszonya, aki - a Szövetségen belül arra felhatalmazott testülettel történő előzetes egyeztetés és annak hozzájárulása nélkül -, az Európai Parlamenti, az országgyűlési, vagy az önkormányzati választásokon bármely más szervezet képviseletében, vagy független jelöltként, akár egyéniben, akár listán jelölteti magát a Szövetség hivatalos jelöltjével szemben. A tagsági viszony a jelöltként történő hivatalos bejelentés napján szűnik meg.
10.§
(1) A tag kizárható a Szövetségből, ha:
a) a Szövetség Alapszabályát, programját, a Szövetség érdekeit, illetve jó hírét egyébként súlyosan sértő magatartást tanúsít;
15.§
(2) A Szövetség tagjának kötelessége, hogy:
a) ne veszélyeztesse a Szövetség céljának megvalósítását és a Szövetség tevékenységét, és a lehetőségeihez mérten segítse a Szövetség céljainak megvalósulását;
 

A választópolgárok megtévesztését célzó döntést az 5. Választókerület elnöke Bodó Sándor országgyűlési képviselő közölte: a Fidesz nem indít hivatalos jelölteket...

 

A választópolgároknak lehetősége van eldönteni: miért tagadja meg a Fidesz a képviselő-jelöltjeit, ha Fidesz-tagnak alkamasnak tartják őket?

 

A választópolgárok megtévesztését célzó döntést is a pártvezető hozza meg!             2019. január óta a Budai Várban...

Tisztelt Választópolgárok!


Püspökladány Város Helyi Választási Bizottsága 2019. január 7. napján tartott ülésén kitűzte a Püspökladány Város 05. és 07. számú egyéni választókerületében tartandó időközi önkormányzati képviselőválasztást. A választás napja: 2019. március 24. (vasárnap).

Nincsenek pártjelöltek?

 

A Helyi Választási Bizottság közzétette a képviselő-jelöltek névsorát, amelyen - meghökkentő, egyben elgondolkodtató módon - csak független jelöltek neve olvasható.

 

5 sz. választókerület             7. sz. választókerület

1. Bere Gyula                                  Szabó János

2. Borsos László                       Dr. Szűcs Ernő Zoltán

3. Dienes Zoltán                             Varga Zoltán

4. Makai Ildikó

5. Szabó Zoltán

6. Tóth Ferenc

 

A felsorolásból érzékelhetően az 5. sz. választókerületben erősebben izzik a közhangulat. Növekszik annak gyanúja, hogy a 6 személy közül 3-4 is Fidesz kötődésű lehet, közöttük párttag is van.

 

Miért teszi, miért teheti mindezt a kormányzó párt helyi szervezete?

 

Az elmúlt hónapok botrányai alapos magyarázatot adnak a kérdésre, mert 2017. szeptemberben erős belharc során leváltották Dombi Imrénét a városi Fidesz alapszervezet elnöki tisztségéről. A régi-új elnök Kiss Zsigmond, egyik alelnöke Dienes Zoltán lett.

Az önkormányzati frakcióvezetés is megváltozott: Márkus Gábor helyett Kovács Krisztina vette át az önkormányzati ügyek eldöntéséhez fontos szerepkört.

2018. június 28. a legerősebb jelzés Dombi Imréné polgármesteri tevékenységének fenntarthatatlansága felé: Ellenzéki kezdeményezésre a Képviselő-testület minden tagja egyhangúlag 11 - 0 arányban döntött Dombiné méltatlanságáról.

www.puspokladany.hu/kozadat/kepviselo_testulet/kivonatok/2018/2018_06_28.pdf

A döntés utóélete, - bírósági megtámadása, a jegyző és a polgármester eljárási szabálysértése - viharos reakciókat váltott ki az Fideszben is. A nyár nagyhatású eseményét követte a legnagyobb: a Bene Gy. utcai eltitkolt célú építkezés ügyének kirobbanása.

Az események rohamtempóban zajlottak: Márkus Gábor belengette, ám mégis halogatta lemondását, de Dombi Imréné táppénzre menekülésével szeptember 26-án meghiúsította az alpolgármester távozását.

Márkus Gábor néhány hétig látta el az ügyvezetői feladatkört, de érzékelte a kudarcveszélyt, ezért jelezte: nem folytatja tovább.

2018. november 29-én új alpolgármester választása került napirendre. A Fideszben zajló kiválasztási folyamat részletei nem ismertek, de Petőné Papp Margit egyszemélyes jelölése azt jelezte: a Bene Gy. utcai botrány fő felelősét, Rásó Jánost nem akarják elmozdítani alpolgármesteri pozíciójából. A kritika nélküli - etikátlan jelölési eljárást az ellenzék nehezményezte: 4 nem szavazattal. Az ülésteremben jelen lévő 7 fideszes képviselő rendelkezett a minősített többséggel és a döntés jogával is. Mégsem kapta meg tőlük a 7 szavazatot Petőné Papp Margit, aki ezek után lemondott minden önkormányzati tisztségéről. (De Rásó János alpolgármester maradt...még két hétig.)

December 1. napján az új alpolgármester választáson Kiss Zsigmond megkapta a minősített többséget, azonban a másik jelöltet Dr. Lente Pétert a fideszes képviselők nem szavazták meg! (Második kísérletre 2019. január 21-én mégis alpolgármester lett.)

Az ellenzéki képviselők lemondásra szólították fel Rásó Jánost, aki 2018. december 13-án írásban megvált az alpolgármesterségtől. Néhány nap múlva Márkus Gábor jelezte, hogy a képviselőségéről is lemond, ezért már 2 körzetben kell kiírni az időközi választást. A karácsonyi ünnepek alatt Rásó Jánosnak nem szólalt meg a lelkiismerete, húzta az időt és csak 2019. február 18-án mondott le a képviselőségéről, ezért a 2. sz. választókerületben már nem lehet új képviselőt választani.

Kiss Zsigmond alpolgármester 2019. január 31-én bejelentette, hogy fontos közfeladatai miatt nem kíván a helyi Fidesz elnöke lenni. De történt még valami: már nem Dienes Zoltán az alapszervezet alelnöke. Ellenben Szabó János alelnök lehet.

 

Ezek a sorozatos események juttatták oda a Fidesz államtitkár- országgyűlési képviselőt, hogy a Fidesz színeiben nem akar indítani jelölteket a március 24-i időközi választásra. De népmesei módon: hozott is, meg nem is... alapon - mindkét körzetben "támogat" független jelöltet.

"Véletlenül" éppen a néhány napja leváltott alelnököt és az új alelnököt.

 

 

Semmi nem az, mint aminek látszik

 

Mert függetlenként indulni azt jelenti, hogy nincs mögötte jelölő szervezet... De kifürkészhetetlen módon lehet bőségesen pénz, paripa, fegyver...

Az országgyűlési képviselő független jelölteket támogat és a lelkiismerete nem szólal meg: ezzel megtéveszti a választópolgárokat, becstelen úton jár, csalással akarja a választást befolyásolni!

Semmibe veszi, megszegi a képviselői esküt: "Becsületemre és lelkiismeretemre fogadom..."

 

 

Ezt az időközi választást amiatt kellett kiírni, mert a Fidesz-hűség pártparancsának betartása 12 évig fontosabb volt, mint Püspökladány sorsa. A lemondások ennek a beismerései, mégis: hogyan képzelheti a fideszes országgyűlési képviselő, hogy városunk kizsigerelése újabb pártkatonákkal ugyanígy folytatható?

 

   Egyesületünk elhatárolódik az álcázott pártvezetők független jelöltként indulásától: Aki egy párt tagja, az a pártja érdekeit képviseli, ezért nem alkalmas és nem méltó a független képviselőségre!

A jelöltség megszerzéséért gyűjtött aláírásokat független jelöltként szerezték meg. A Helyi Választási Bizottságnál mindkét személyt függetlenként regisztrálták. Cselekedetükkel megsértették az Önkormányzati törvény összeférhetetlenségi alapszabályát:

36. § (1) Az önkormányzati képviselő, valamint a képviselő-testület bizottságának nem képviselő tagja nem folytathat olyan tevékenységet, amely a feladatainak ellátásához szükséges közbizalmat megingathatja,

 

Felszólítjuk a Fideszt: hagyja abba a lakosság becsapását, fejezze be az emberek félrevezetését!

 
 

A választópolgárok megfontolt döntésén múlik: bújtatott pártkatonákat, vagy valóban független jelölteket választanak a Képviselő-testületbe március 24-én.