Az elmaradt MÉDIAVITA kronológiája

 

 

2019.09.20. A Szövetség a VÁLTOZÁSÉRT jelölőszervezetei levélben jelezték, hogy az önkormányzati havilap 09.11-i számában az egyik jelölő szervezet képviselőit egyoldalúan mutatták be.

Az egyoldalú tájékoztatás megszüntetése érdekében indítványozzuk, hogy a Ladányi Hírek 2019. szeptember 30-ig jelentessen meg egy különszámot, amelyben mindegyik jelölt és jelölő szervezet bemutatkozhat - a jogosulatlan előnybe került MPE kivételével.

A hátrányba került közös listás jelölteket indító 3 jelölő szervezet nyitott arra, hogy polgármester-jelöltje Balázs Sándor a 4 polgármester-jelölttel közös, nyilvános médiavitán részt vegyen. A választási médiaesemény lebonyolítása a közpénzből finanszírozott Ladány Televízió feladata.

 

2019.09.23. A Püspökladányi Tájékoztató Központ intézményvezetője Tányér József válaszolt a Szövetség a VÁLTOZÁSÉRT médiavita javaslatára, a polgármester-jelöltekre hárítva a döntést:

Amennyiben maga Balázs Sándor és a másik három jelölt sem zárkózik el ennek lehetősége elől, úgy természetesen intézményünk sem.“

 

2019.09.30. A MÉDIAVITA felhívásban egyértelmű megfogalmazás szerepelt:

Jelölő szervezeteink 2019.09.20-án értesítették a Városi Média vezetőjét, hogy elsődleges közfeladata a nyilvános médiavita megszervezése, amelynek időpontját közösen kell meghatározni.”

Ehhez fűzött javaslatként: „2019. október 8. kedd 18 óra látszik megfelelőnek a POLGÁRMESTER-jelöltek médiavitájának megrendezésére a Dorogi Márton Művelődési Központ Színháztermében.”

 

A polgármester-jelöltek visszajelzései 2019.10.02. 15 óráig csak részben érkeztek meg, de informálisan (facebook-on) minden jelölt kinyilvánította részvételi szándékát.

 

2019.10.04. A polgármester-jelöltek egyeztető találkozója (idézet az emlékeztetőből)

Dátum: 2019. 10. 04.

Helyszín: 4150 Püspökladány, Bajcsi-Zsilinszky u. 2/2. Kecskés Gyula Városi Könyvtár olvasóterem

Jelenlévők:

Balázs Sándor, polgármester jelölt, Püspökladány Jövőjéért Egyesület Vasútbarát és Értékőr Egyesület Jobbik Magyarországért Mozgalom

Biró Ferenc Mihály, képviselő jelölt, Püspökladány Jövőjéért Egyesület Vasútbarát és Értékőr Egyesület Jobbik Magyarországért Mozgalom

Kincses László képviselő

 

Tóth Lajos, polgármester jelölt, Független

 

Kiss Zsigmond,  polgármester jelölt, Mi Püspökladányért Egyesület

képviseletében Tányér József, titkár

 

nincs jelen: Vadász Ferenc, polgármester jelölt, FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Kereszténydemokrata Néppárt

           

Tárgy: polgármester-jelölti vita

A megbeszélés 18.00 kezdődött,  megbeszélés vége 19.00

Az emlékeztetőt Tányér József írta és küldte el minden érintettnek.

 

Vadász Ferenc távolléte miatt nem lehetett megegyezni minden részletről, de az alapvető feltételeket (időpont, helyszín, technika) rögzíti az emlékeztető: „A Dorogi Márton Művelődési Központban október 8-án 18 órától tervezett vitafórum első napirendje a moderátori ismertető után a polgármester jelöltek bemutatkozása legyen.”

Média jelenlét „A Televízió 2 kamerával jelenjen meg a színházteremben.”

 

A Szövetség a VÁLTOZÁSÉRT koordinációját ellátó Vasútbarát Egyesület ezek után 2019.10.06-án kiküldte a polgármester-jelölti fórum szabályait az érintetteknek, amelyben szerepelt a moderátor is: Kiss Zsigmond által javasolt személyt Vadász Ferenc és Tóth Lajos elfogadta. Balázs Sándor a moderátor összeférhetetlenségét jelezte, de az esemény megvalósítása érdekében elfogadta a személyét.

 

2019.10.07. Hétfőn Tányér József intézményvezető 12.09 percig telefonon sem volt elérhető, csak 13 órakor lehetett vele és munkatársaival egyeztetést folytatni. A Dorogi Művelődési Központ tagintézményvezetője a terem foglaltságára hivatkozott.

Tányér József Kiss Zsigmond Pm-jelölt egyesületének titkáraként és intézményvezetőként mélyen hallgatott. Összeférhetetlensége az ügyben fennáll.

Hétfőn 15 órakor telefonon megerősítette, hogy nem tudják a termet biztosítani.

Ezután a Vasútbarát Egyesület elnöke e-mail-ben kérte a megerősítést mindegyik Pm-jelölt felé.

Tányér József írásban senkit nem értesített.

2019.10.08. 10 óra előtt ismeretlen telefonszámról keresték Egyesületünk önkormányzati képviselőjét azzal, hogy mégis szabad lesz a színházterem. Képviselőnk a koordinációt végző Egyesület elnökéhez irányította a telefonálót azzal, hogy Tányér József minden közreműködő elérhetőségét ismeri, feléjük jelezzék a helyzetváltozást.

 

A Szövetség a VÁLTOZÁSÉRT polgármester-jelöltje Balázs Sándor sem telefonos, sem írásos értesítést nem kapott.

 

2019. 10. 08-án kedden 18 óra előtt a Művelődési Központban megjelent Vadász Ferenc, Balázs Sándor és információk szerint épületen kívül Tóth Lajos jelölt is. Kiss Zsigmond és Tányér József nem tartózkodott a helyszínen.

A Művelődési Központ nem készítette elő a színháztermet, a színpadon nem folyt táncpróba.

 

Balázs Sándor POLGÁRMESTER-jelölt megtudta, hogy sohasem tartanak táncpróbát 18 óra után.

 

A dokumentumokból és eseményekből összeálló elgondolkodtató történet egyértelműen bizonyítja, hogy milyen erkölcsi mélységekbe került Püspökladány városvezetése. A kulturális intézményeit vezetők szolgalelkűsége teremtette meg ezt a példátlan botrányt.

 

2019. szeptember 20-ától egyértelműen tudtak a megszervezésben rájuk váró feladatokról. Semmilyen jelzést nem adtak a lehetséges akadályokról, kifogást-elhárítást sem fogalmaztak meg.

A legsúlyosabb közéleti szabotázs: október 04-én Tányér József akadályt nem jelzett, október 07-én már azt állították, hogy a színházteremben táncpróba van 18 órától. Október 08-án kedden kiderült a helyszínen: sohasem tartanak táncpróbát 18 óra után…

 

Elvetemült, rosszindulatú, hazug emberek akarják becsapni, félrevezetni a városunk lakóit!

 

Október 13-án minden választópolgár dönthet: 

Püspökladány VÁLTOZÁST érdemel!