Olvasóinkat szomorúan tájékoztatjuk: ami máshol már valóság lett, az városunkban még mindig csak vágyálom!

Honlapunkon rendszeresen bemutatunk követhető vagy elrettentő fürdőfejlesztési példákat, amelyekből városunk is fontos tapasztalatokat gyűjthetne. Hatalomközeli propaganda szerint: Püspökladányban a fürdőfejlesztés megemlítése félrevezetési szándékú...

Csurgó: a kézilabda fellegvár

 

Három évvel ezelőtt adtunk hírt a Somogy megyei Csurgó város kivételes lehetőségéről. Azóta megtörtént az 1450 millió Ft-ból épült Sportuszoda átadása:

https://www.google.com/maps/@46.2570299,17.1026859,378m/data=!3m1!1e3

 

Elkezdődött az Élményfürdő beruházás, és a kapcsolódó Sportszálló építése is.

3000 m2-es új élményfürdő épül, összesen 5 medencével:

11 m2-es baba medence,

21 m2-es beltéri termálmedence

93 m2-es élménymedence, élményelemekkel és csúszdával.

Kültéren is épül két medence:

231 m2-es élménymedence szintén csúszdával és élményelemekkel

35 m2-es gyermekmedence, illetve gyógyászati részlegek is.

További 3300 m2-en négy csillagos szálloda fog megépülni 42 szobával, közel 100 férőhellyel és benne 160 férőhelyes étterem, büfé és bár, valamint három kisebb rendezvényterem is lesz.

A Sportcsarnokkal együtt 10 000 m2-es épületkomplexum üzemeltetési költségeiről nem ismertek a meghatározó számadatok. A város polgármestere nyomatékosította: A 2019. II. félévében megvalósuló beruházás üzemeltetése 20 évre biztosított.

A kulcs tehát a fenntartható üzemeltetés és az évről-évre növekvő látogatottság lesz, amelyet nem a város, hanem az üzemeltető vállalkozás menedzsel. (Csurgó elérhetősége: 235 km Budapesttől és 28 km az M7 autópályától)

 

A megvalósításhoz szükséges 3,3 milliárd (3 300 millió) Forint a Kormány ajándéka volt...

 

300 milliárd Ft a Magyar Turisztikai Ügynökség részére

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség az öt kiemelt turisztikai fejlesztési térségre kapott állami forrást. Eddig 300 milliárd Ft odaítéléséről döntött a kormány.

 

https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/kormanyhatarozat-a-kiemelt-tersegekben-megvalosulo-fejlesztesekrol-1162991

A Kormány 1152/2019. (III. 25.) határozata megállapítja, hogy a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek turisztikai fejlesztéseire biztosított forrásokat a mindenkori gazdasági és turisztikai folyamatok figyelembevételével kell felhasználni.

Erre tekintettel a következő döntéseket hozza: az öt kiemelt turisztikai fejlesztési térségben (Balaton; Sopron-Fertő; Tokaj-Felső-Tisza és Nyírség; Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy és Tisza-tó; valamint a Dunakanyar) megvalósítandó egyes fejlesztésekről szóló 1550/2017. (VIII. 18.) Kormányhatározat mellékleteiben megnevezett, hazai forrásból finanszírozott fejlesztések (Projektek) és az azokhoz rendelt források indikatív jellegűek.

1522_2017. (VIII. 14.) Korm. határozat.pdf (995919)

 

A térkép bizonyítja, hogy Püspökladány, Nádudvar és Nagyhegyes közigazgatási területeinek része a Hortobágyi Nemzeti Park, de a Kormányhatározat mégsem tartalmazza.

Kiemelten fontos:

"a 2017–2030. években biztosított források a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai álláspontja szerinti sorrendben és időrendben, bármely kiemelt turisztikai fejlesztési térség szakmailag indokolt Projektjeinek és további fejlesztéseinek, valamint egyéb, egyes turisztikai fejlesztések megvalósítása céljából kerüljenek felhasználásra, azzal, hogy egyes Projektek elhagyásra is kerülhetnek."

 

Az Önkormányzat vezetőinek fel kell hívnia Bodó Sándor országgyűlési képviselő figyelmét, hogy Püspökladánynak joga van bekerülni az érintett települések körébe, mert a városunk területének jelentős része a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozik.

10 milliárdos fürdőfejlesztési koncepció - 1990-ből

 

Tanulságos kordokumentum került napvilágra a polgármesteri iroda felújítása során.

1990 Fürdőfejlesztési koncepció külső.pdf (1012416)

 

A kiadvány bemutatja a majd 3 évtizeddel ezelőtti állapotokat és elképzeléseket. Olyan kuriózumokat sorol fel, mint: 250 férőhelyes gyógyszálló

                     vendégházak a tóparton

                     belvízelvezető csatorna áthelyezése

                     nemzetközi vizilabda mérkőzésekre alkalmas fedett úszómedence

                     gyalogos aluljáró a 42. főút alatt a sportcsarnoknál.

 

Még mielőtt kételyek ébrednének az Olvasóban, miért szól a cím 10 milliárdos koncepcióról, fontos jelezni az összehasonlíthatóság érdekében, hogy mindez csak jelen áron értelmezhető. (KSH 2017 fogyasztói árindex: 2017/1990= 1240 %)

 

A komplex elképzelés fejlesztési irányai - ma már másképp itélhetők meg. De még 1990-es naivitással és optimizmussal is túlzás volt a 250 férőhelyes gyógyszálló mellett 25 db vendégház (100 fő) és a kemping további férőhely bővítése.

Ma is helytálló igény a - meg nem valósult - fedett uszoda és tanmedence, de 4 évszakos élménymedencék nélkül elképzelhetetlen a wellness-turizmus.

 

A vízfelület bővítés terve a szálláshelyekhez képest aránytalanul csekély: 670 m2 úszómedence, 96 m2 tanmedence, 60+30 m2 gyógymedencék. Mindez csupán 200-250 fürdővendég egyidejű tartózkodását tette volna engedélyezhetővé. (A meglévő medencékkel együtt 550-600 fő)

A projekt költségeiben domináns a szálláshelyteremtés. Mintegy 6 milliárd Ft lett volna a 350 férőhely. (jelen áron 17 millió Ft/fő)

                  

A nettó költségekből "csupán" 3,5 milliárd Ft jutott volna a gyógyászati és a sportcélú szolgáltatásokra és 0,5 milliárd Ft az infrastruktúra felújítására. ( A nem önkormányzati tulajdonú kemping fejlesztése nélkül.)

A jószándéka és naivitása ellenére is egységes, de kockázatos koncepció a 90-es években nem valósulhatott meg, 2000-2001-ben átértékelődött és ez megpecsételte a régi főépület és kádas fürdő épületének sorsát.

Az új Gyógyászati beruházás a lebontott főépület helyén valósult meg 300 millió Ft-ból. (Széchenyi Terv pályázat+hitel) Az új tervben is megmaradt a szálláshelyfejlesztési terület, de nem volt fedett uszoda. (Csak távlatban)

A gyógyászat 2003. augusztusi átadása után 2006-ban 160 millió Ft-os beruházásból megújultak és vizforgató berendezést kaptak a külső medencék. (A gyógymedence kivételével)

De ezután leállt a fejlesztési folyamat. 2006-ig a Gyógy- és strandfürdőben jelen értéken mintegy 750-800 millió Ft fejlesztés történt. Azóta 12 év telt el, mégsincs semmilyen pozitív változás.

Miért nem valósulhatott meg a módosított terv a már 12 éve regnáló önkormányzat működése alatt? Pedig 2002-2006 között joggal volt hihető: 2 ütem már megvalósult, hamarosan kezdődhet a harmadik és azután már csak egy hiányzik, aminek a befejezéséhez is erőt adhatnak a megszerzett tapasztalatok.

 

Miért nem így történt?

 

Ha az Olvasó végignézi az aloldal további cikkeit, választ kap a meghatározó kérdésre...

Valami mozdul is, vagy csak közeleg a választás?

 

A Városüzemeltető Kft. 2017. évi üzleti tervében új medence építését és az úszómedence sátorfedését javasolja.

5. Előterjesztés a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft.  2017. évi üzleti tervének elfogadásáról.

A tervezet 24-30. oldalán indoklásnak álcázott semmitmondással mutatja be a jelenlegi helyzetet és a kibontakozás módját, anélkül, hogy elemzésekkel-számításokkal, műszaki tervekkel, megtérülési mutatókkal alátámasztott érveket sorolna.

150 millió Ft elköltését indítványozza anélkül, hogy egyetlen bevételnövelő számsort ismertetne, 120 millió Ft hitel felvételét javasolja, a megtérülés reménye nélkül.

Bizottsági üléseken a kérdésekre nem válaszoltak, a Testület ülésén többszöri kérdés után lett nyilvános a beruházás fontos adata:

Úszómedence sátorfedése          50 millió Ft

Ülőmedence élményelemekkel 100 millió Ft

Az Üzleti terv 24. oldalán:

" ...állandó, hagyományos fedés.... több százmilliós,

... a sátorfedés .... egy nagyságrenddel kisebb, néhány tíz milliós összeg."

 

Az ördög a részletekben van, ezek szerint: ha 50 millió a sátor, akkor 500 millió a csarnok?

 

Ezt felelősséggel senki nem gondolhatja!

 

A környék városainak fürdőfejlesztéseit megtekintve a képviselők abban egyetértettek, hogyan nem érdemes beruházni...

Egyetlen követendő példa van: Túrkeve fedett fürdő építése, ahol 221 millió Ft-ból építettek fedett csarnokot!

Püspökladány vezetőinek nem tűnik fel az aránytalan drágulás?

Egy medence építéséért fizetni 100 millió forintot?

Olyan tervet fogadnának el, amelyik nincs részletezve, csak a végösszege ismert?

A város fejlődni akar, kitörni akar, vagy elsüllyedni a reménytelenségben - ezt is hitelből?

Fedett csarnok az év 365 napján, vagy sátor: kötőhártyagyulladással, hasmenéssel, megfázással?

 

10 év késedelemmel is csak pazarló, magas költségű, alacsony hatásfokú javaslatra tellik?

Áprilisra részletes egyeztetést jeleztek. Miről, ha nincsenek alternatívák?

 

De követhető a túrkevei példa:

 

Egyesületünk javaslata és felajánlása megtekinthető az interneten:

youtu.be/tfO3C98zXS8

 

 

Folytatása következik...

 

 

2016. 07. 22. Közérdek, közérdeklődés, közönségsiker!

 

Kimagasló érdeklődéssel nézték a Ladányiak a fürdőfejlesztést segítő felajánlásunkat!

 

Idézetek a hozzászólásokból:

 

Ez mind nagyon szép! De lesz-e ebből valami???????

 

Látványnak sem rossz, de lesz belőle valóság és mikor? A "műhelybe" bekerült? Anyagi hátterének biztosítására van remény? Legyen sikeres mielőbb az ötlet.

 

A városvezetés szándékaitól függ

 

Álom, álom, édes álom............

 

A dal szuper, a videó még szuperebb! Nagyon boldog lennék, ha megvalósulna.... ÖRÖMÖMBEN ruhástól ugranék fejest a vízbe

 

Azt hiszem én is:)

 

Az a fejes még nagyon odébb van. Talán meg sem éljük. De ha mégis ugrok veled együtt! ;)

 

Ha az önkormányzat meghallaná a lakosság szavát, akkor lehetne nem csak álmodni, de ugrani is.

 

Kimondhatom, hogy nagy érdeklődéssel nézték a 3D videót! 5 nap alatt 700 alkalommal.

 

Már sokan beszélnek a fejlesztésről a városban, remélem nem kell újra csalódnunk.

 

A fürdőfejlesztést valahogy a város nem kellő módon kezeli. Nincs koncepció, pontosabban van valami elképzelés de forrás nincs. Ami gond, hogy ami a fürdő közelében történik az is elgondolkodtató. Megépült a szép díszkút amelyből a taposó csap megnyomása után 5-6 perc (?) múlva folyik a "Sárrét Kincse" meleg termálvíz. (Máshol az ilyen kútból folyamatosan meleg termálvíz folyik pl. Berekfürdőben). A fürdőbe látogatókat a bevezető út elején egy használaton kívüli szelektív hulladéksziget fogadja, ahol időnként illegálisan lerakott hulladék van.

 

Dönteni a lakosság igénye szerint kell

 

Na ez sose fog megvalósulni!Ha akarták volna már rég lehetett volna. A környéken MINDENKIT fejlesztette s fürdőjét csak mi nem,pedig a vizünk sokkal jobb, mint H.szoboszlóé. Csak ha a harmada megvalósult volna LADÁNY igazi fürdő város lenne. De ez a kutyát nem érdekli. Nem kell ide semmi. Ezért megy el máshova az ember.

 

De jó volna, ha sikerülne. Így talán egy egész családnak kikapcsolódást jelenthetne.

 

A hétvégén virtuális fürdőtúrát tartott honlapunkon 2700 érdeklődő! Köszönjük: ez igazán kiemelkedő közérdeklődés!

 

Biztos azért, mert fontos mindenkinek a fürdő fejlesztése, jó lenne, ha a döntéshozókhoz is eljutna.

 

4 hét alatt több mint 3000 facebook-oshoz jutott el a híre.

AKARNI, DÖNTENI és CSELEKEDNI kell!

Elterjedt a híre...

lehet fürdőfejlesztés Ladányban?

 

A TOP 7 CLLD pályázat keretében a Helyi Akció Csoporthoz eljuttatott projektötletek között túlnyomó többségben jelölték meg a Fürdőfejlesztés szükségességét.

A javaslatok az úszómedence sátorfedésétől, új medencék építésén keresztül a Wellness hotelig terjedtek.

Mindenki feltölthette a CLLD internetes felületére a projektötletét. De az utolsó megbeszélésen (2016. 06. 27.) mégis kaotikus helyzet alakult ki. Néhány jelenlévő HACS tag eleve kritikusan közelített egy-egy javaslathoz, anélkül, hogy elmélyedt volna a részletek megismerésében. (Túl drága... milliárdos költségek... hol itt a kultúra - erről szóltak a közbevetések.)

A félreértések tisztázásának szándékával írásban is közzétesszünk egy összehasonlítást, amelyből jól érzékelhető: nem milliárdos pazarlást, hanem takarékos megvalósítást javaslunk. Mintha mi mind magunknak, Püspökladánynak építenénk, mert ez a közös érdekünk!

 

2014. novemberben tettük közzé a Fürdőfejlesztés I. változatát, amely 2250 m2 területen valósulhatott volna meg.

youtu.be/zlaAHyKQnDg

Tartalmi, műszaki kifogás nem fogalmazódott meg, csak a költségszinttel érvelhettek, számítások nélkül. (Túl drága, milliárdos...)

 

A város főépítészének állásfoglalása után elkészült a II. változat 1670 m2 területtel.

youtu.be/tfO3C98zXS8

Szóról-szóra ugyanazok a - nem hivatalos - költségérvek érkeztek. (Túl drága, milliárdos...)

 

De nem túl távol Ladányhoz láthatjuk a megvalósítás legjobb példáját:

Túrkevén 221 millió forintból építettek olyan fedett fürdőt, amely nálunk is szükséges!

Az alábbi táblázatban összehasonlíthatók a paraméterek, mindenki meggyőződhet a valós építési viszonyokról:

Igen, beláthatjuk, hogy 630 millió Ft nincs a pályázatokban, ezért a II. változat 320 millió Ft-ért reálisabb.

A 9000 lakosú Túrkevén nem haboztak, kiegészítették a pályázati forrást hitellel és belefogtak álmuk megvalósításába! 2015-ben már működött a helyi csoda! Pedig azt nem lehet könnyen kijelenteni, hogy nagyon jó megközelíthetősége lenne a fürdőjüknek, mégis működik!

A ladányi Fürdő megközelítése kiváló, mégsem történik előrelépés! Túrkevei építési árakon 245 millió Forintból is megvalósítható... lenne!

Vesztegetjük az időt, elfolyni hagyjuk a Sárrét Kincsét - a gyógyvizet, és egyetlen kitörési esélyünk csúszik ki a kezeink közül.

 

Miért nem akarjuk, hogy gyermekeink, unokáink télen-nyáron megtanulhassanak úszni?

                          hogy az egész járásból  az iskolások úszásoktatásra bejárhassanak?

                          hogy úszóink, vízilabdázóink, triatlonosaink országos eredményeket érhessenek el?

                          hogy együtt kikapcsolódhasson a családok apraja-nagyja?

                          hogy méltó helye lehessen kulturális rendezvények sorozatainak is?

                          hogy Ladányba is jöjjenek a turisták és minél többen láthassák értékeinket?

 

Minden érv a fejlesztés mellett szól. Csak akarni és dönteni kell!

                                   

Egy kisváros ahol "szebb" az élet...

avagy...

Püspökladányt bünteti a kormány?

 

Csurgó városnak 5000 lakosa van. A kormánytól 800 millió Forintot kaptak kézilabda csarnok bővítésére.

Az NB I-ben játszó kézilabdacsapatuk sikerei után érkezett ez a bőkezű ajándék.

Uszoda és gyógyfürdő centrum építésére is érkezik a kormánytól 2500 millió Ft, tehát összesen 3,3 milliárd Ft-ot kap a Somogy megyei kisváros.

A csarnokkal összeköttetésben megvalósuló Városi Uszoda hat sávos, huszonöt méteres versenymedence mellett, tanmedencével is rendelkezni fog. Kialakításra kerül továbbá a wellness rész első üteme, ami tartalmaz szaunát, egy jakuzzit, két kültéri meleg vizes medencét, valamint azokat a logisztikai szolgáltatásokat, amelyek majd a wellness további részéhez fognak kapcsolódni.

www.csnkc.hu/33-milliardbol-epul-sportcentrum-csurgon/

A komplexum vízellátása érdekében két új kút - hideg és meleg vizes - fúrása is megtörtént. Az 1270 méter mélységű meleg vizes kút folyamatos vízhozama 1200 liter percenként, mely a felszínen 67 Celsius fokos vizet biztosít. A későbbiek során gyógyászati és működtetési szempontból is fontos szerepet tölt majd be.

 

A döntés meghozatalában kiemelkedő fontosságú az országgyűlési képviselő lobbiképessége és a polgármester kormánypárti megítélése. A (fide)-"szebbik" Magyarországon - nem csak Csurgón - ez még a racionalitást és a valós szükségleteket is felülírja ...

                                      Csurgó            Püspökladány

Helyi adóbevételek            128 millió Ft            296 millió Ft

1 főre jutó adóerő              25 600 Ft           19 700 Ft

TAO sporttámogatás        123 millió Ft      kb. 12 millió Ft

 1 főre jutó TAO                24 600 Ft                800 Ft

Amíg Csurgó saját adóbevételével közel azonos (96%) sporttámogatást kap, addig Ladány ennek csak a töredékét (4 %).

Miért romlott le a csapatsportok eredményessége Püspökladányban?

Miért nem történhet uszoda- és gyógyfürdőfejlesztés városunkban ?

Milyen lehet az országgyűlési képviselő lobbiképessége és a város polgármesterének kormánypárti megítélése?

Gyógyhely minősítés lehetősége

 

A 2015. 10. 26-i testületi ülésen a városvezető bejelentette, hogy:

"...ha csak ez a kizáró ok, hogy Püspökladány Önkormányzata tudjon indulni ezen a pályázaton, hogy gyógyhellyé minősítsenek bennünket, akkor azt gondolom, hogy ebben el kell indulni és ha kell, testületi határozatot kell ezzel kapcsolatban hozni..." 

"... amennyiben szükséges, akkor  rendkívüli testületi ülést fogunk összehívni..."

 

Hasonló nagyságú járási székhely testületi határozata 2011. évből:

Szigetvár 2011. 10. 27. Gyógyhely.pdf (1247771)

A gyógyhely minősítést 2 év múlva 2014. januárban kapta meg Szigetvár...

 

Városunk vezetője 2011. augusztusban terjesztette elő a fürdőfejlesztést, a képviselő-testület akkor jóváhagyó határozatot hozott.

Az elmúlt 4 évben miért nem kezdeményezte a polgármester a gyógyhellyé nyilvánítást?

 

Új fejezet a régi kérdéshez: Miért nincs korszerű fürdő Ladányban?

 


további részletek:


debrecenitorvenyszek.birosag.hu/targyalasi-jegyzek/20150921/hutlen-kezeles-buntette 

Nálunk miért nincs?

 

Igal  1301 fős lakosságú kisváros Somogy megyében Kaposvártól 24, a Balatontól 40 km-re helyezkedik el.

Saját adóbevételei 2014-ben: 114 718 000 Ft  Egy főre jutó adóerő: 88 176 Ft/fő

ebből iparűzési adó: 64 888 000 Ft

ingatlanadó:            29 000 000 Ft

2012. június 15-én  adták át az európai uniós támogatással megújult igali gyógyfürdőt. A pályázat szerinti nettó 400 millió forintos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap 200 millió forinttal járult hozzá.

 

Az igaliak bátrak is voltak: az eredményes lobbizás mellé 200 millió Ft-os kölcsönt vettek fel a fürdő fejlesztésére.

Minden lakosra 153 728 Ft hitel jut fejenként, mégis belevágtak.

A fürdő látogatóinak száma évente: 140 000 Fő.

 

Püspökladány fürdője egyidős az igalival, elmúlt 50 éves.

A városunk saját adóbevételei 2014-ben: 428 551 000 Ft. Egy főre jutó adóerő: 28 500 Ft/fő

ebből iparűzési adó: 371 415 000 Ft

 

A 82/2011. (VIII. 25.) Képviselő-testületi Határozat érvényben van!

4 éve a fürdőfejlesztés ügyében nincs szándék, nincs látható cselekvés...

Felelőssség? Lelkiismeret? Eskü?

 

Köszönjük, hogy a javasolt fürdőfejlesztés terveiből készült 3D videót 

www.youtube.com/watch?v=zlaAHyKQnDg

1400 alkalommal nézték meg az érdeklődők!

Újabb példa: ha akarják megvalósul!

 

2013-ban Túrkevén elkezdődött a munka és 2014. szeptemberben át is adták a fedett Termál- és Élményfürdőt.

Túrkeve Termál- és Élményfürdő turisztikai szolgáltatásainak fejlesztése, ÉAOP-2.1.1/A.I-12-2012-0073 számú pályázat keretében.
A projekt összköltsége: 221 093 228,-Ft,
a megítélt támogatás:    110 546 614,-Ft.
Projekt helyszíne: 5420 Túrkeve Kuthen király út 11. Helyrajzi szám:3640

  • Fedett fürdő csarnok kialakítása; 
  • 8 új medence kiépítése; 
  • Kiegészítő wellness szolgáltatások fejlesztése: 2 db szauna, sókamra; 
  • Versenytársaktól eltérő új, egyedi profil ("a családok fürdője") kialakítása; 
  • Családbarát szolgáltatások bevezetése: babaúszás, pelenkázó helyiség, családi szoba részleg, gyermeksarok, Családbarát kínálat a büfében, családi jegyek; 
  • Új, az egyedi profilnak megfelelő marketingstratégia megvalósítása; 
  • Megújuló energiaforrás (termálvíz) használata a fűtésnél, 
  • Eszközbeszerzés

Mindez 221 millió Forintból!!!

Túrkeve lakossága:       9000 fő

Iparűzési adóbevétele:   203 millió Ft

Vajon hogyan csinálták?


Miért nincs korszerű fürdő Ladányban?

 

Vádlottak padján a zöldhatóság volt főigazgatója

 

nol.hu/belfold/t-janosne-1518067

 

Részletek:

www.youtube.com/watch?v=lvltuAfnilw 

Üzenet a múltból...

Rendszeres olvasónk juttatta el az Önkormányzat 2011. évi felhívását...

Fürdőfejlesztés

2011. július 12. kedd 00:00

Tisztelt Püspökladányi Lakosok!

Bizonyára ismert Önnök előtt is, hogy Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete
a fürdő továbbfejlesztését tervezi.
Kérjük Tisztelt Lakosainkat, hogy ezen fejlesztéssel kapcsolatos ötleteiket, elképzeléseiket
szíveskedjenek 2011. július 31-ig hozzánk eljuttatni.

zaol.hu/lenti/szalloda-epul-negy-csillaggal-1673054

Elgondolkodtató példa

Önkormányzati beruházásban, mintegy 3,3 milliárd forintos költséggel bővítik Lentiben a gyógyfürdőt,

amelyhez kapcsolódóan megépül a térség első négycsillagos szállodája.

A 94 szobás szálloda építéséből, illetve a fedett fürdő élményelemekkel történő bővítéséből álló

3,3 milliárd forintos önkormányzati beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből

1,017 milliárd forintot nyert  a város. A fennmaradó összeg mintegy felét saját forrásból,

valamint hitelfelvételből finanszírozza az önkormányzat.

 

Lenti lakossága: 9000 fő

adóbevétele: 348,9 millió Ft

          Építményadó                                                        55 000

          Idegenforgalmi adó                                              10 000

          Iparűzési adó                                                     280 000

          kommunális adó                                                    3 900

Nyertek a beruházáshoz 1017 millió forintot és elég bátrak, hogy továbblépjenek!

 

Püspökladány lakossága: 15 000 fő

adóbevétele: 315,11* millió Ft        *(2014. 12. 31.)

          Idegenforgalmi adó                                                 3 000

          Iparűzési adó                                                     286 110

          kommunális adó                                                   26 000

 

 

Püspökladány Termál- és Élményfürdő látványterve

(Video)  www.youtube.com/watch?v=zlaAHyKQnDg

Pálmafák? Ladányban?

 

A többi múlik rajtunk...

 

A Ladányi embereknek hiányzik a fürdőnk fejlesztése.

Többségük egyetért azzal, hogy a városunk vonzereje növekedne egy új, fedett Termál/Élményfürdővel.

A turizmus növekedése a város hírnevét növelné, de foglalkoztatási lehetőséget is jelentene.

A látványterv nem hivatalos változat. Lehetőség, amely a felmerült igényeket foglalja össze.

A 2011. augusztusban elfogadott Testületi Határozat után megakadt tervezési folyamatok

előmozdítására, segítésére készült. Akkori változata a polgármester irodájában megtalálható.

A város költségvetése minden évben tartalmazza a fürdőfejlesztés tervezési költségeire elkülönített 9,5 millió Forintot.

Mégis miért nincs előrelépés?

Erre a kérdésre várjuk a hozzászólásokat!

 

Köszönjük, hogy a látványtervekből készült videót 48 óra alatt több, mint

600 alkalommal nézték meg az érdeklődők!

Az épület kialakításáról, szolgáltatásairól várjuk a véleményeket!

 

Kedves Érdeklődők!

A látványtervről a szavazást december 31-én lezártuk!

A videót eddig 943 alkalommal nézték meg!
 

Fürdőfejlesztés

 StrandFun...kérdésére 

Miért maradt le a ladányi Strand?

 

Alapozva a Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveire, az a véleményünk, hogy a városvezetés egyik súlyos törvénysértő ügye ez.

A fürdőfejlesztés III. ütemének Tanulmányterv készítését az akkori Önkormányzat képviselői 2008. 09. 25-én megszavazták, de ismeretlen okból a Kvittek Zrt. nem készítette el.

Ennek ellenére a polgármester átutaltatott a cégnek 12 720 000 Forintot.

Egy év múlva a 103/2009. (09. 24.) határozattal az Önkormányzat visszalépett a fürdőfejlesztési pályázatból.

2011-ben újra tervezőket hívtak. 82/2011. (08. 25.) Testületi határozat javasolja a fürdőfejlesztési koncepcióval összhangban lévő tanulmányterv elkészítését, sőt azóta minden évben szerepel a tervezésre szánt 9,5 MFt a költségvetésben,  de 3 év óta nem történt érdemi haladás a fürdőfejlesztésben.  Mulasztásos törvénysértést követ el a városvezetés.

2014. január 3-án a hűtlen kezelés ügyében a büntető eljárás vádemelési javaslattal a bíróság elő került.

https://nol.hu/belfold/hutlen_kezelesert_vadat_emeltek_a_zoldhatosag_lemondott_elnoke_ellen-1435781